© Powered by SiteSpirit

 
random13.jpg

header.jpg

logoKS.png

De KookStudio bij de "Voedselbankweek" bij RTV-Utrecht. Klik op de link voor de filmpjes!

Elke dag een nieuw gerecht bij RTV-Utrecht

De Kookstudio werkt mee aan de invulling van de "Voedselbankweek" bij RTV-Utrecht van 14 t/m 18 December 2015. James kookt dagelijks een gerecht met producten die in de studio worden bezorgd! Wat een eer om hiervoor gevraagd te worden en we gaan ons beste beentje voorzetten! We zullen zo snel mogelijk de recepten die gemaakt zijn, op deze pagina plaatsen. Aangezien we nog niet weten wat er de volgende dag in de MysteryBox zit, is dit voor ons ook nog een verrassing dus zullen we het per dag moeten bekijken!
Het kan zijn dat niet alle recepten direct op onze website te zien zijn...
Stuur ons
in dat geval een mail en we zullen het recept persoonlijk naar u mailen.
Veel kijkplezier en succes met koken! 
https://www.youtube.com/watch?v=-iy9uNBGTLM Samen voor de voedselbank
https://www.youtube.com/watch?v=_iE4oVBqFjM Hier maakt en presenteert James de Frittata
https://www.youtube.com/watch?v=ofz_pv-0TWE Een compilatie van mooie momenten uit de week van de voedselbank https://www.youtube.com/watch?v=M6Wxp7gi64c De laatste dag en misschien ook wel de leukste. Serieus werk maar ook veel plezier. Ik schijn op de lachspieren te werken...!



Recept maandag 14-12: Pasta met tonijn en Mozzarella

20150928_163249.jpg

Nodig voor 8 personen:  
500 gram pasta, "Al Dente" gekookt 
2 blikjes tonijn
op olie en een glas witte wijn
2 bolletjes mozzarella
, in stukjes  en een handvol rucola
1 ui en 2 teentjes knoflook
, fijngesneden.
1 bouillonblokje en een bosje peterselie
, fijngesneden 1 Spaans pepertje, fijngesneden en een eetlepel Sambal Oelek  Scheutje olie, peper en zout naar smaak.     

Bereiding:
 
Z
et een (hapjes)pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de ui en knoflook aan.
Voeg de tonijn en de peper/sambal toe, roer tot het losser wordt en doe dan de wijn erbij.
Laat de alcohol uit de wijn verdampen en voeg de pasta toe.
Laat het even opbakken, doe de mozzarella erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Proef
op smaak en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Doe de rucola erbij en roer het geheel goed om tot het goed vermengd en gebakken is.
Serveer op een schaal of bord en strooi de peterselie er bovenop.  Klaar!


Henk Westbroek te gast in de KookStudio

Henk Westbroek te gast in Eemnes

Henk Westbroek in Eemnes 1.jpg

Inmiddels is er een Eigen YouTube kanaal  (Zie menu links) met leuke videoclips van de vele workshops, in het kort samengevat. Je krijgt zo een goede indruk van wat we doen en er woren met regelmaat ook receptvideo's geplaatst. Het filmpje met Henk Westbroek vind je hier uiteraard ook... Stay Tuned!
 
Op dinsdag 20 oktober 2015 is op RTV Utrecht het filmpje uitgezonden, wat in de Kookstudio is opgenomen.
 
https://www.youtube.com/channel/UCCD9ZFb9yZ2rSTR9QCIUbeA
http://www.youtube.com/watch?v=uqTfoIz3WI4&sns=em
http://www.youtube.com/watch?v=lHnQ6CyYxvw
https://www.youtube.com/watch?v=payPjKY5h7Y Walking Dinner 1 https://www.youtube.com/watch?v=MwlobjWNfiY Walking Dinner 2 https://www.youtube.com/watch?v=Tm7e90Q8iVo Walking Dinner 3
https://www.youtube.com/watch?v=Bbkf5kxuYpI Rijsttafel in Eemnes


Bits, Bites & Spanish Delights


Proeven van mooie combinaties.

PhotoGrid_1439152380702.jpg

Proeven van lekkere hapjes met sherry en wijnen van Leon. In samenwerking met wijnhandel Leon Gommers organiseren we de "Bits, Bites & Spanish Delights". Op deze avonden ben je welkom vanaf 18:30u. in de KookStudio. Om 19.00u. gaan we in groepen aan de slag. De ene groep start met de proeverij van Leon. Je leert de basis van het wijnproeven en hoe wijnen en gerechten elkaar versterken. De andere groep bereidt in de keuken met James het menu of krijgt een MasterClass.
Hierna wordt de keuken weer in gereedheid gebracht voor de volgende gang waarna de groepen zullen wisselen. Deze culinaire avond eindigt rond 21.30u.
De kosten voor deze bijzondere wijn/kookworkshop zijn €55,- per persoon.

Mail voor inschrijving of vragen naar: info@kookstudioeemnes.nl

Je bent van harte welkom!
Het adres: 
KookStudio Eemnes
Noordersingel 20E
3755 EZ in Eemnes. 


20140704_174215.jpg

Special Guests: 24 burgemeesters en de Commisaris van de koning!


Gezellig bezoek in de KookStudio!

James Burgemeesters en Tractor.jpg

In juni hebben we een bijzonder leuke workshop gedaan met 24 burgervaders uit de regio Utrecht. De commissaris van de Koning was er ook bij...


Zelf Sushi maken.

burgemeesters binnen.jpg

Smile...!

Burgemeesters buiten.jpg

Benefiet workshop met Tibetaanse monniken


Een memorabele avond met geweldige gasten.

TIBET website 1.jpg

03-11-2010: KookStudio Amersfoort doet mee aan een benefiet workshop in Eemnes, waarbij de opbrengsten ten goede komen aan monniken uit Tibet en zodoende een bijdrage leveren aan het onderhoud van een klooster.
Het geheel is in gang gezet door Esther Sichtman van "Nieuwsicht". Esther is een goede relatie van ons en doet veel mooi werk en we zijn blij dat ze ons erbij heeft betrokken.
Sandra Ysbrandy (televisie:Life4you) is ook van de partij en wij doneren een workshop "Thais Koken". Hierbij een impressie van een bijzonder geslaagd event met mooie en hilarische momenten....


Sandra & James.

TIBET website 2.jpg

Als blijk van waardering....

TIBET website 3.jpg

Het wordt een lange avond....

TIBET website 4.jpg

Ook Mike valt de eer ten deel....

TIBET website 5.jpg

"Wie is de Chef"

James bij RTL-5 in "Wie is de Chef"

GroteFoto-BCTVU6OU2.jpg

James heeft meegewerkt als "Chef" in het populaire programma "Wie is de Chef", dat werd uitgezonden in week 40 van 29-09 t/m 03-10 in 2008 op RTL-5 iedere werkdag tussen 19.00u en 19.30u. Dit was in de beginperiode van dit kookprogramma en zéker de moeite waard.

Op aanvraag is het ook mogelijk om dit menu als workshop te bereiden met een groep(je) kookliefhebbers.
Op het internet zijn via "RTL-gemist" de uitzendingen nog te zien.

Kortom; weer nieuwe mogelijkheden voor een geslaagde dag!


Chefkok Jamie/James....

chefkok jamie website 1.jpg

Het beruchte pannetje....

chefkok pannetje website 2.jpg

Met Nicole, Ronald, Roeland en Martijn.

wie is de chef website 3.jpg

James, chefkok en docent/coach bij "First Class"

site 24 10-04.jpg

Van september 2010 tot april 2011 is James als Interim chefkok en docent/coach bij "First Class Fresh Express", aan de zuidzijde van centraal station Amersfoort werkzaam geweest.
Hier krijgen jongeren de kans om o.a in samenwerking met ROC ASA een horeca opleiding te volgen. James speelde hierin een rol m.b.t. het coachen en begeleiden van aanstormend horeca-talent. Uit het oog, niet uit het hart en er is nog regelmatig contact met de leerlingen die me van hun vorderingen op de hoogte houden.


In de keuken...

James & Sammy keuken web groot.jpg

Nog een keertje de snijtechnieken dan....

afscheid klein 3.jpg

KookStudio Amersfoort bij RTL-4

Vrijdag 23 februari 2007 heeft een cameraploeg van RTL-4 opnamen gemaakt bij KookStudio Amersfoort.
Dit item werd uitgezonden op 6 maart 2007 bij het programma
"Aperitivo" tussen 16.30u en 17.00u.

Het filmpje speelt automatisch af op de homepage van deze site.
Wel even het geluid aanzetten.....Veel plezier met kijken.

DSCN2252.jpg

James geridderd...

dscn0049.jpg

In maart 2006 toegetreden tot het Gilde van de Sabre d'Or.

De "Sabre d'or" (Gouden sabel) is een selecte groep Champagneliefhebbers, die de fles van dit vorstelijke nat openen met één vloeiende beweging van een sabel. Kennelijk heb ik daar gevoel voor en kan ik het nu ook.....


Vakantie

Vakantieperiode KookStudio Amersfoort/Eemnes

Vanwege de nieuwe KookStudio in Eemnes, zullen we een jaartje moeten overslaan. Er is teveel te doen om u sfeervol te mogen ontvangen...

                                

120.jpg

PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit