© Powered by SiteSpirit

 
random2.jpg

header3.jpg

logoKS.png

Sate Ajam

Lekkere snelle Saté

Sate foto website.jpg

Nodig voor 8 personen:  
1 kilo kip dijenvlees, 450 gram pindakaas, 500 ml. water, 2 eetl. rietsuiker en 24 saté stokjes.
om te garneren en af te maken, wat lente uitjes in ringetjes gesneden of gebakken uitjes.                    

Marinade: liefst 2 uur marineren                           
100 ml. ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop   
1 kleine ui en 2 teentjes knoflook, gesnipperd     
1 eetlepel sambal oelek en  ˝ theelepel zout  

Het bovenstaande 2x, waarvan 1x voor de pindasaus 
Laat de stokjes in water weken.  

Bereiding:   Snijd het vlees in blokjes/reepjes van 2 cm en leg het minimaal 2 uur in de marinade. Rijg 4/5 stukjes aan de stokjes, waarbij je oplet dat de uiteinden van de stokjes bedekt zijn. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden en smeer in met wat (zonnebloem)olie.
Grill de saté aan beide kanten goudbruin en als het te donker wordt, het vuur iets temperen.  
Voor de saus zet je een hapjespan of een kleine wok op het vuur met een klein scheutje olie.
De pindakaas, water, rietsuiker en de ingrediënten die je ook voor de marinade gebruikt hebt er allemaal in 1 keer bij.
Roer goed door met een garde tot het begint te koken en een mooie, egale massa wordt.
Breng op smaak met het zout en eventueel op de gewenste dikte met water en ketjap.


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit