Nodig voor 8 personen:
800 gram kipdijenvlees
2 stronk broccoli
100 gram cashewnoten
2 Spaanse pepers, in ringen
1 ui, in stukjes, 1 teen knoflook, in plakjes
3 bos uitjes, schuin gesneden
100 ml. oestersaus, sojasaus en chilisaus
1 eetl. sesamolie
1 scheutje zonnebloemolie om te bakken, peper en zout.
1 handvol koriander, grof gesneden
Bereiding:
Snijd kleine roosjes van de broccoli en blancheer 2 min. in kokend water.
Spoel meteen na het afgieten af met koud water zodat het z'n mooie frisse kleur behoudt.
Snijd de kip in reepjes van 1 cm. en bak deze in een scheutje zonnebloemolie rondom bruin in de wok met wat peper en zout. Haal uit de wok en fruit de ui, knoflook en de Spaanse peper.
Als de ui glazig begint te worden, dan de kip, cashewnoten en de broccoli erbij.
Laat warm worden en dan de sauzen en de sesamolie toevoegen.
Goed omscheppen, zodat de saus zich goed vermengt en dan de koriander en de bosuitjes erbij.
1 minuutje laten pruttelen en klaar!
PrivateChef © 2012 | © Powered by SiteSpirit