© Powered by SiteSpirit

 
random4.jpg

header6.jpg

logoKS.png

Lamsrack met zoete aardappel en asperges

Heerlijk voorjaarsrecept...

198.jpg

Nodig voor 6 personen:
1  ca. 1½ kilo lamsracks in porties gesneden(werkt ook goed met eendenborst).
1  middelgrote ui en 2 teentjes knoflook, fijngesneden en 120 gram boter,    in blokjes.    
1  kilo zoete aardappel in blokjes(brunoise), 16 witte asperges, geschild en 8 groene asperges.
1  bakje kastanjechampignons, 1 bakje Cherry trostomaatjes en een scheut balsamico azijn. 
         
Voor de saus:
1 fles rode wijn, 3 takjes rozemarijn en tijm, 2 laurierblaadjes, 2 steranijs, 1 ui doormidden en 2 tenen gekneusde knoflook, 2 eetlepels bruine suiker, peper en zout. 
120 gr. ijskoude boter, in klontjes en 1 afgestreken eetlepel maizena, aangelengd met 100 ml water.   
      
Verwarm de oven voor op 190 graden.        
Doe de tomaatjes in een ovenschaal met peper, zout, balsamico azijn en een flinke scheut olijfolie.
Als ze zijn opengesprongen en zacht, doe ze dan op het onderste rek en zet de oven op 140 graden.
Bestrooi het vlees met peper en zout, en bak in een koekenpan op vrij hoog vuur aan. Zet in de oven en laat zachtjes doorgaren tot de gewenste gaarheid.
Kook de witte asperges ca. 6 minuten en houd warm, Grill de groene asperges en houd ook warm.
Zet een hapjespan op hoog vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak de champignons kort aan. Kook de aardappel, stamp, giet af en doe in een keukenmachine met olijfolie, boter, peper, zout.
Bak in een koekenpannetje de stukjes knoflook aan tot het lichtbruin wordt en doe ook in de machine.
Laat alles draaien tot het zacht is, op smaak en lekker "zalvig". Doe alles voor de saus in een pan en laat inkoken tot ¼ over is. Giet door een zeef en terug in de pan.
Roer in een kom de Maizena met wat water tot een papje.
Doe bij de saus en laat even doorkoken.
Haal het vlees uit de oven, laat even rusten, snijd in plakken en roer het vocht door de saus.
Roer nu van het vuur af, de ijskoude boter door de saus. Het gaat binden en wordt mooi glanzend.
Schep de stamppot op een bord, vlees erbij, dresseer alles eromheen en schep er wat saus bij.  


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit