© Powered by SiteSpirit

 
random8.jpg

header8.jpg

logoKS.png

Super Bio-scharrelkip uit de oven.

20130529_175033 - kopie.jpg

Bereidingstijd ca. 1˝ uur inclusief rusttijd.


Ingredienten voor 4 personen:

1 mooie grote scharrelkip (zie foto)
3 flinke uien doormidden(in de schil) en 4 tenen knoflook fijngesneden
100 gram roomboter
1 handjevol Lavas en peterselie,
3 takjes tijm en rozemarijn en 8 blaadjes salie
zeezout en peper
1 citroen doormidden gesneden
1 flink glas witte wijn, 200 ml. kippenbouillon(blokje mag)
200ml. creme fraiche en 100 ml. (kook)room.


Bereidingswijze:

bio kip.jpg

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak een kruidenboter met de fijngesneden kruiden, boter, peper en zout en het sap van een halve citroen.
Ga voorzichtig met je vingers onder de huid van de borst en maak deze los van het vlees.
Neem nu een paar flinke lepels van de zojuist gemaakte kruidenboter en schuif het onder het losgemaakte vel.
Verdeel de boter nu over de hele borst en besmeer de kip ook aan de buitenkant hiermee. Strooi nog wat extra peper en zout over de kip.
De andere helft van de citroen stop je in de holte van de kip met nog wat takjes tijm en rozemarijn, peper en zout.
Op de bodem van een ovenschaal leg je de gehalveerde uien en leg de kip er bovenop.
Doe de kip in de oven en laat de eerste 20 minuten op 190 graden staan. Verlaag de temperatuur nu naar 170 en laat nog 45 minuten doorgaren.
Als de kip klaar is, haal je deze uit de schaal en laat 20 minuten rusten op een bord.
Zet nu de ovenschaal op het vuur, schep overtollig vet eruit, snijd de uien fijn en doe ze terug in de schaal. Giet de wijn in de ovenschaal bij de bakresten en roer alles goed los van de bodem. Doe nu ook de bouillon erbij an laat deels verdampen.
Je hebt nu alle smaak van de kip in de schaal.
Doe het vocht van de kip op het bord in de ovenschaal op het vuur en voeg de creme fraiche en de room toe.
Roer alles goed door en je hebt nu een fantastische saus voor bij je kip!
Snijd de kip in stukken, verdeel over de borden en schep er wat saus bij. Lekker hoor!


















PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit