© Powered by SiteSpirit

 
random5.jpg

header2.jpg

logoKS.png

Spicy kruidenmix

De moeder van de Boemboe's

Spicy kruidenmix James.jpg

Ingrediënten:       
13 grote lomboks    
9 rawits (kleine, erg hete pepertjes)    
6 eetlepels sambal oelek   
21 kemirienoten     
3 theelepels zout     
3 grote uien   
11 teentjes knoflook     
3 eetlepels bruine suiker    
2 theelepels garnalenpasta (trassie)     
3 eetlepels citroensap  
1˝ dl. zonnebloemolie      

Bereiding:  
Snijd de uien, knoflook en de pepers grof en doe samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine.
Zet de machine aan en giet de olie erin tot de massa een stevige pap wordt. Klaar!
Als je dit mengsel afgekoeld in een uitgekookte en dus "schone" pot, onder een laagje olie in de koeling zet, kun je er zeker 2 maanden plezier van hebben en zo heb je een "geheim wapen" bij het Indonesisch koken!!
Deze kruidenmix is een goede basis voor bijna alle gerechten en geeft hier een lekkere kick en extra smaak aan.
Gebruik dus in je gerecht gerust iets minder van de kruiden, die hierin al gebruikt worden.



PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit