© Powered by SiteSpirit

 
foto_links_0002_Layer 3.jpg

header3.jpg

logoKS.png

Babi/Ajam Ketjap

Simpel en lekker vleesgerecht

Babi ketjap website.jpg

Nodig voor 8 personen:  

1 ˝ kilo schouderkarbonade (zonder bot), speklappen of kip.
1 bouillonblokje, verkruimeld of poeder
1 theelepel zwarte peper  
4 eetlepels plantaardige olie
2 uien, 3 lomboks, 4 tenen knoflook in schijfjes,
1 stukje trassie/schepje garnalenpasta
3 theelepels djahé (of verse schijven)
1 eetlepel sambal oelek, of meer naar smaak 
3 dl. ketjap manis, 1 glas water

Bereiding:
  

Snijd het vlees in reepjes van 1,5 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in porties aan alle kanten aan. Als de pan te vol is, zal het vlees namelijk stoven in plaats van bruin worden. Schep het vlees op een bord en zet even weg.
Bak de ui met de knoflook, pepers en gember in dezelfde pan even aan met de sambal en de garnalenpasta.
Voeg het vlees weer toe, breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes ca. 1˝ uur stoven met de ketjap, het water en het bouillonblokje.
Als het gaar is, schep dan het overtollige vrijgekomen vet eraf en serveer met ringetjes lente ui eroverheen gestrooid.  


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit